Personvern & vilkår

Oversikt over brukervilkår, inkl. behandling av personopplysninger for løsninger mv. som er assosiert med Layn, www.layn.no, el.l.

 

1  Innledning

FQ Enterprises AS, med organisasjonsnummer 925 061 042, (heretter omtalt som "vi") er opptatt av at du skal ha tillit til oss og hvordan vi behandler dine personopplysninger når du benytter deg av vår digitale køløsning Layn, samt assosierte nettsider ol. I denne beskrivelsen av brukervilkårene – som du godtar ved å benytte vår løsning – forklarer vi hvilke vilkår som gjelder for deg som bruker, hvilken informasjon vi henter inn, hvorfor vi samler inn informasjon om deg, hvordan vi bruker denne informasjonen og hvordan vi tar hensyn til ditt personvern. 

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar person. Dette kan for eksempel være navn og kontaktinformasjon, kjøpshistorikk eller informasjon om interesser. 

Bruk av personopplysninger må følge personopplysningsloven. Vi, som behandlingsansvarlig, vil sørge for at vi bruker personopplysninger om deg i samsvar med lovens regler.

 

2  Ansvarsfraskrivelse

Vår løsning skal gjøre opplevelsen av å stå i eller administrere en kø bedre for sluttkunde og brukersted. Feil kan imidlertid oppstå – blant annet fordi vi kontinuerlig utvikler og oppdaterer løsningen i tråd med våre kunders ønsker og behov. Skulle feil oppstå, som kan omfatte, men ikke er begrenset til, at løsningen stopper eller det oppstår feil med kølapper el.l., påtar vi oss ikke noe ansvar for erstatningskrav for tap eller annet som ellers måtte kunne oppstå som følge av feilen.

 

3  Behandling av personopplysninger

 

3.1  Hvilke personopplysninger har vi om deg

Avhengig av hvilken informasjon du gir oss, hvordan du bruker våre tjenester, og hvilke tillatelser du gir oss, har vi disse opplysningene om deg:

  • Opplysninger om deg: Informasjon du oppgir når du oppretter en brukerkonto, som navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse.

  • Kjøpsinformasjon: Informasjon vi får når du kjøper tilgang til vår tjeneste, som hva du har kjøpt, kortnummer og betalingsmetode.  Om du har brukerkonto hos oss vil du få oversikt over dine tidligere kjøp i din brukerkonto. 

  • Kommunikasjon: Informasjon du gir oss når du har kontakt med vårt kundesenter, som eposter sendt mellom oss. 

  • Opplysninger om bruk på nettsidene: Informasjon vi får når du bruker vår nettside og app, som hva slags enhet du har (f.eks. mobil eller PC), IP-adresse, hvilke sider du besøker og hvilke funksjoner du bruker der. 

  • Opplysninger fra partnere: Informasjon vi får fra våre samarbeidspartnere – som er bruker- og utsalgssteder – omfatter data om . Partnerne gir oss informasjon om hvilke teaterforestillinger, konserter, kinoer og andre forestillinger du har besøkt. 

  • Profileringsopplysninger: Informasjon og antakelser vi lager automatisk basert på de andre opplysningene (nevnt ovenfor) vi har om deg, som dine preferanser og interesser og hvilke demografiske grupper du tilhører, med mindre du har motsatt deg dette.

 

3.2  Hva bruker vi personopplysningene til
Vi bruker personopplysningene dine til følgende formål: 
  • Tilby nettside og app: Vi bruker opplysninger for å tilpasse vår nettside og app til det tekniske utstyret du bruker. Vi kan også bruke opplysningene til å tilpasse innholdet på vår nettside og app til hva vi tror du er interessert i. 

  • Opprette brukerkonto: Vi bruker opplysninger dersom du oppretter brukerkonto, bl.a. for å gi deg tilgang med brukernavn og passord, for å lagre din kontaktinformasjon og betalingsinformasjon, og for at du kan se din kjøpshistorikk. 

  • Kundeservice: Vi lagrer opplysninger som du gir og mottar dersom du har kontakt med oss for å yte service og administrere ditt kundeforhold.

  • Statistikk: Vi utarbeider statistikk og kartlegger markedstrender for å forbedre og videreutvikle våre produkter og tjenester. Så langt det er mulig gjør vi dette med anonyme opplysninger, uten at vi vet at informasjonen er knyttet spesifikt til deg.

  • Markedsføring: Vi bruker din kontaktinformasjon (f.eks. telefonnummer og e-postadresse) til å sende deg anbefalinger og informasjon om våre forestillinger. Vi kan bruke profileringsopplysninger for å gjøre anbefalingene og informasjonen mest mulig relevant for deg, med mindre du har motsatt deg dette. Hvis du ønsker det, vil vi også sende deg anbefalinger og informasjon om våre samarbeidspartneres forestillinger. 

 

3.3  Hvem deler vi personopplysninger med

Vi deler personopplysninger med selskaper som leverer tekniske og administrative tjenester til oss, slik som IT-leverandører. Vi har avtaler med disse for å sikre ditt personvern.Vi kan utlevere opplysninger i enkelttilfeller, eksempelvis til offentlige myndigheter, ved mistanke om lovbrudd.

Hvis du samtykker, kan vi dele dine personopplysninger med våre samarbeidspartnere som beskrevet i ditt samtykke. Dette kan f.eks. være konsertpromotører, teaterpromotører og andre teatre og kinoer, slik at de kan sende deg anbefalinger og informasjon som er relevante for deg, eller slik at de kan foreta egne markedsanalyser og tjenesteutvikling. Vi benytter oss av IT-leverandører utenfor EØS. Hvis vi overfører personopplysninger ut av EØS, sørger vi for å sikre personvernet gjennom inngåelse av kontrakter. Du kan be om mer informasjon eller en kopi av sikkerhetsmekanismene vi bruker for å sikre overføringen av opplysningene. Vi kan for øvrig dele anonymiserte opplysninger med samarbeidspartnere for bl.a. markedsanalyser og tjenesteutvikling. 

 

3.4  Hvor lenge lagrer vi personopplysninger

Vi lagrer opplysninger om deg, kun så lenge det er nødvendig for å oppnå formålet de ble innhentet for, eller dersom vi er pålagt å lagre opplysningene. Opplysningene vil slettes eller anonymiseres når de ikke lengre er nødvendige for å oppnå formålet. Under er en oversikt over hvor lenge vi lagrer dine opplysninger:

  • Opplysninger om deg: Hvis du har brukerkonto hos oss, vil dine opplysninger bli slettet etter forespørsel. Vi forbeholder oss også retten til å slette brukerkontoer som er inaktive.

  • Kjøpsinformasjon: Vi lagrer transaksjoner og betalingsinformasjon i 5 år i henhold til bokføringsloven.  

  • Opplysninger om bruk på nettsidene: Vi lagrer informasjon om din bruk av våre nettsider i opptil 6 måneder.

  • Opplysninger fra partnere: Vi lagrer eventuell informasjon fra samarbeidspartnere så lenge du har en aktiv brukerkonto hos oss eller så lenge du har samtykket. Vi vil slette opplysningene etter forespørsel. Vi forbeholder oss også retten til å slette opplysninger ved inaktivitet. 

  • Kommunikasjon: Vi lagrer kommunikasjon med våre kunder i tre år, med mindre vi trenger å lagre det lenger, f.eks. i forbindelse med klager eller krav. 

  • Profileringsopplysninger: Hvis du har brukerkonto hos oss, vil vi slette opplysningene etter forespørsel. Vi forbeholder oss også retten til å slette opplysninger ved inaktivitet.

4  Dine rettigheter

Du kan ha rett til å be oss å:

  • Gi deg ytterligere informasjon om hvordan vi behandler dine personopplysninger.

  • Gi deg en kopi av personopplysninger om deg.

  • Oppdatere dine personopplysninger.

  • Slette opplysninger som vi ikke lenger har grunnlag til å oppbevare.

  • Begrense eller stoppe behandlingen av dine opplysninger

  • Motsette deg automatiske individuelle avgjørelser, inkludert profilering.

  • Gi deg opplysninger du har gitt til oss i et strukturert, alminnelig anvendt maskinlesbart format eller, der det er teknisk mulig, be oss om å overføre disse til en annen virksomhet.

  • Trekke tilbake eventuelle samtykker du har gitt oss.

Vær klar over at det finnes begrensninger i disse rettighetene. Ta gjerne kontakt med oss hvis du vil ha mer informasjon om dette.

Hvis du mener at vi behandler personopplysninger i strid med personopplysningsloven, har du rett til å klage til Datatilsynet. Før du eventuelt gjør dette, vil vi gjerne at du kontakter oss slik at vi kan besvare dine spørsmål eller oppklare eventuelle misforståelser. 

5  Angrerett ved kjøp av Layn

Som forbruker har du 14 dagers angrerett ved kjøp av Layn. Fristen innebærer at du innen 14 dager etter bestilling gir oss beskjed om at du vil angre på kjøpet. Du gjør dette ved å sende oss en e-mail til support@layn.no.

6  Cookies / informasjonskapsler

Vi bryr oss om personvernet ditt. Informasjonskapslene vi lagrer blir bare brukt til nødvendig funksjonalitet på tjenesten for at du som bruker skal kunne trekke en kølapp.For sluttbruker lagres det en identifikator som brukes for at vi kan vite hvilke kølapper som tilhører deg, i tillegg lagres identifikator på kølapp(ene) som er trukket. For de som styrer køen lagres det informasjonskapsel som beskriver brukeridentifikasjon og hva kassepunktet kalles.

Vi bruker cookies på våre nettsider for å sikre funksjonalitet på nettsiden, analysere nettrafikk og se hvilke områder på vårt nettsted du har besøkt. Vi benytter tredjepartsløsning fra Google Analytics. Du kan slå av de fleste informasjonskapslene i nettleseren din, men vær obs på at nettsidene våre kanskje ikke vil fungere som forventet.Forskjellige nettlesere bruker forskjellige metoder for å behandle informasjonskapsler. Følg instruksjonene nedenfor fra nettleserleverandørene for å konfigurere dine leserinnstillinger.

Google Analytics er en nettanalysetjeneste som leveres av Alphabet Inc. (Google). Google Analytics bruker cookies for å analysere hvordan brukere benytter nettstedet. Informasjonen som genereres av en slik cookie ved bruk av det aktuelle nettstedet, inkludert din IP-adresse, sendes til Google og lagres på servere i USA. Google bruker denne informasjonen for å vurdere bruken av nettstedet, sammenstille rapporter om aktiviteter på nettstedet for eieren av nettstedet, samt for å yte andre tjenester i tilknytning til aktiviteter på nettstedet og bruk av Internett. Google kan også overføre denne informasjonen til tredjeparter hvis dette kreves iht. lov eller i tilfeller hvor tredjeparter behandler informasjonen på vegne av Google. Google vil ikke koble din IP-adresse med annen informasjon Google har. Dersom du ikke vil akseptere ønsker at Google Analytics skal benyttes kan du benytte «Google Analytics Opt-out Browser Add-on» som du finner her: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

7  Endringer i personvernerklæringen

Vi vil kunne oppdatere personvernerklæringen fra tid til annen. Du vil få beskjed om endringer av betydning. Du vil alltid finne siste versjon av vår personvernerklæring på nettsiden. 

8  Kontaktinformasjon

Hvis du ønsker å komme i kontakt med oss, kan du benytte følgende e-post: support@layn.no

LURER DU PÅ NOE?

KONTAKT OSS

Fyll inn i skjemaet under, så hører du fra oss snarlig.

  • Gray Instagram Ikon

support@layn.no |   +47 414 15 414  |  Kontor: Nedre Slottsgate 21, 0157 Oslo.

Personvern & vilkår

Layn er en merkevare innen FQ Enterprises - © 2020 FQ |  

Org.nummer: 925 061 042  |  Prestegårdsveien 5C , 1369 Stabekk